top of page
Skate Kitchen (2018)
Skate Kitchen (2018)

ons. 05. juni

|

Cinemateket Trondheim

Skate Kitchen (2018)

En lavmælt, autentisk film som utforsker hvordan det er å være jente i mannsdominerte rom, gjennom perspektivet til en ensom tenåringsjente.

Tid og sted

05. juni 2024, 18:00 – 19:50

Cinemateket Trondheim, Kjøpmannsgata 48, 7011 Trondheim, Norge

Om arrangementet

Den ensomme tenåringen Camille ønsker ingenting annet enn å skate, men et anstrengt forhold til moren stikker kjepper i skateboardhjulene. En dag bestemmer hun seg for å trosse moren og reiser til New York City for å møte jenteskateboard-crewet Skate Kitchen i håp å knytte bånd gjennom delt lidenskap. Men jo sterkere bånd hun knytter til Skate Kitchen, desto mer utfordres Camilles familiære forhold. Og når hun faller for en skater i et rivaliserende skateboard-crew kompliseres livet ytterligere.

Skate Kitchen er en lavmælt, autentisk film som gjennom hypnotiserende skating-sekvenser og en drømmende, nostalgisk atmosfære utforsker ensomhet, jentevennskap og tilhørighet, og den ofte turbulente reisen gjennom tenårene. Ikke bare består filmens rollebesetning primært av profesjonelle skatere som aldri har spilt i film før, men de tilhører også det ekte NYC-baserte skateboard-crewet Skate Kitchen som inspirerte filmen. Dermed styrkes filmens autentisitet av regissørens dypdykk inn i, og respekt for, jenteskate-kulturen. Resultatet er en film som utforsker og portretterer hvordan det er å være en jente i mannsdominerte rom gjennom perspektivet til en tenåringsjente som prøver å navigere nye opplevelser og følelser.

Spoken language: English

Subtitles: None

Kjøp billetter

Del dette arrangementet

bottom of page