Film Slate Marker

PROGRAM

Vår 2022

 
logo vår 2022.png

Du finner lenke til alle visninger på Facebook-siden vår, hvor du også får kjøpt billett: Trondheim Filmklubb på Facebook 

Holy motors.jpg

Holy Motors Frankrike 2012 Regi og manus Leos Carax Foto Caroline Champetier, Yves Cape Med Denis Lavant, Edith Scob, Kylie Minogue, Eva Mendes 1t55m Fransk tale, engelsk tekst

From dawn to dusk, Holy Motors presents a few hours in the life of Monsieur Oscar (Denis Lavant), a shadowy character who journeys from one life to the next. He is, in turn, captain of industry, assassin, beggar, monster, and family man. He appears to be an actor playing roles, plunging headlong into each part — but there are no cameras present.


Director Leos Carax’s first film in over a decade, Holy Motors is a bizarre yet mesmerizing odyssey through Paris, as seen through one man’s enigmatic lens. Equal parts surrealist comedy, science fiction fantasia, and meta-filmic commentary from one of the most original filmmakers currently working. This is a truly unforgettable experience, verging on sensory overload. In the words of Peter Bradshaw of The Guardian: “a great big pole-vault over the barrier of normality by someone who feels that the possibilities of cinema have not been exhausted by conventional realist drama.”

Billetter:

2. februar - 18:00

dancer-in-the-dark-1200-1200-675-675-crop-000000.jpg

Dancer in the Dark Danmark 2000 Regi og manus Lars von Trier Foto Robby Müller Musikk Björk Med Björk, Catherine Deneuve, David Morse, Peter Stormare 2t20m Engelsk tale, utekstet

Selma er en nesten blind alenemor som jobber så hardt hun kan for å tjene inn penger til en operasjon så hennes sønn sitt syn kan berges. I hennes ellers så triste liv finner hun glede i musikaler, og drømmer seg ofte bort i musikken. Dessverre viser det seg at mennesker i Selma sitt liv som hun har lagt sin tillit til ikke er så gode som de har virket, og livet får et vondt vendepunkt.


Dancer in the Dark er en av Lars von Trier sine mest kjente kultklassikere, og ser den islandske popartisten Björk briljere både i hovedrollen som Selma og som filmens komponist. Her blandes musikalsjangeren inn i et svært dystert og realistisk melodrama, og filmen vant både Gullpalmen og Beste skuespillerinne under filmfestivalen i Cannes.  

Billetter:

9. februar - 18:00

movie-house-of-flying-daggers-zhang-ziyi-wallpaper-preview.jpg

House of Flying Daggers (Shi mian mai fu) Kina 2004 Regi Zhang Yimou Manus Zhang Yimou, Feng Li, Wang Bin Foto Zhao Xiaoding Musikk Shigeru Umebayashi Med Zhang Yiyi, Takeshi Kaneshiro, Andy Lau 1t59m Mandarin tale, engelsk tekst

Året er 859 og Kinas Tangdynasti i forfall. Uroligheter sprer seg, og den korrupte regjeringen har erklært krig mot den opprørske hæren Flying Daggers (flyvende dolker). De utgjør den største trusselen mot regjeringen og har fått en ny mystisk leder. Vi følger politibetjent og kvinnebedårer Jin i hans oppdrag for å fange denne lederen. Han utgir seg som krigeren Wind for å befri den blinde opprøreren Mei. Han må vinne hennes tillit og håpe hun eskorterer han rett til Flying Daggers’ hemmelige hovedkvarter. Men ting er ikke helt som de ser ut.


House of Flying Daggers er en romantisk wuxia film i stil med regissør Zhang Yimou sin tidligere film Hero (2002). Man dras inn i en verden av storslagen kinematografi, atmosfærisk musikk, episk kjærlighet og vakker koreografi i klassisk kinesisk kampkunst-stil. Hver eneste scene presenterer et estetisk fargespill laget for å vekke sterke følelser i seeren. Her har Zhang realisert både det episke og det estetiske gjennom hans nøye utvalgte filmatiske elementer. House of Flying Daggers er skapt for og burde oppleves på kino.

Billetter:

23.februar - 18:00

LADY VENGEANCE Scope.jpg

Lady Vengeance (Chinjeolhan geumjassi/친절한 금자씨) Sør-Korea 2005 Regi Park Chan-wook Manus Park Chan-wook, Chung Seo-kyung Foto Chung Chung-hoon Musikk Choi Seung-hyun, Cho Young-wook, Lee Ji-soo Med Lee Young-ae, Choi Min-sik 1t55m Koreansk tale, engelsk tekst

Vi er alle mennesker, selv når vi må drepe monster.


Lee Geum-ja går velvillig i fengsel i 13 år for kidnappingen og drapet på en 6 år gammel gutt. Der bruker hun tiden sin på å skaffe seg venner som skal hjelpe henne å få hevn på den som egentlig drepte gutten, men når det blir for sent å gå tilbake innser hun at hun kanskje ikke har det som skal til for å gjennomføre hevnen sin.


Lady Vengeance er siste film i Park Chan-wooks tematiske hevntrilogi, og følger etter Sympathy for Mr. Vengeance og Oldboy. Den er like sterk på visuell historiefortelling, komplekse karakterer, og mørk humor, men her fokuserer regissøren mer på de moralske aspektene rundt hevn, som en passende avslutning på trilogien.

 Vi viser «Fade to Black and White» versjonen, der filmen gradvis falmer til svart-hvitt i sammenheng med hovedpersonens indre reise.


Enda vi varmt anbefaler de foregående filmene i trilogien, er det ikke nødvendig å ha sett de før du ser Lady Vengeance, da trilogien bare er knyttet sammen tematisk.

Billetter:

2. mars - 18:00

the work.jpg

The Work USA 2017 Regi Jairus McLeary, Gethin Aldous Foto Arturo Santamaria 1t30m Engelsk tale, utekstet

The Work er en intens dokumentarfilm som gir et unikt innblikk i livene til flere av de innsatte i det beryktede Folsom State Prison i California. I løpet av fire dager møter vi en gruppe innsatte og en gruppe utenforstående "vanlige" mennesker som samles til felles gruppeterapi. Samtidig som de innsatte deler åpent om hvordan de endte opp bak murene, får mennene utenfor fengselet et nytt perspektiv på både seg selv og verden.


The Work er en annerledes dokumentarfilm. Den går så tett på terapien og de som deltar i den, at vi som seere føler oss som deltagere i terapirommet. Filmskaperne har hatt unik tilgang til terapitimene i fengselet, og for å gjøre scenene så autentiske som mulig, har filmcrewet deltatt i terapien på lik linje med filmens subjekter. Resultatet er en av tidenes aller sterkeste dokumentarfilmopplevelser, om giftig maskulinitet og viktigheten i å dele. The Work viser oss gruppeterapi for mordere, men handler i større grad om en delt menneskelig opplevelse, lik for oss alle.

Billetter:

23.mars - 18:00

jacob.jpg

Jacob’s Ladder USA 1990 Regi Adrian Lyne Manus Bruce Joel Rubin Foto Jeffrey L. Kimball Musikk Maurice Jarre Med Tim Robbins Elizabeth Peña, Danny Aiello, Matt Craven 1t53m Engelsk tale, utekstet


Et surrealistisk og psykologisk mesterstykke av en kultfilm som påvirket skrekksjangeren for alltid!


Vietnam-veteran Jacob Singer forsøker å leve et normalt liv som postmann, på tross av sine omfattende og undertrykte traumer. Da bisarre, surrealistiske og skrekkelige ting begynner å skje, forsøker Jacob å oppsøke andre veteraner, men oppdager etter hvert forferdelige hemmeligheter om en krig de fleste rundt ham bare ønsker å glemme.


Tim Robbins briljerer i rollen som Jacob Singer, som hele tiden må balansere smerte, sorg, frykt og nysgjerrighet. Det groteske og det uforståelige er alltid sett fra hans perspektiv, og Robbins får oss til å føle det med hele kroppen. Han er støttet opp av Elizabeth Peña i rollen som Jacob sin samboer Jezzie – sexy og kjærlighetsfull i et øyeblikk, farlig og uforutsigbar i det neste.


Jacob’s Ladder er en kultfilm som har satt dype spor i både skrekkfilm- og skrekkspillsjangeren. Filmens psykologiske og surrealistiske horror var forut for sin tid, og man kan se filmens tydelige innvirkning i blant annet spillserien Silent Hill. Dette er en film få har sett, men som nesten alle har sett sporene av i andre filmer og spill. En slik filmhistorisk perle fortjener å bli sett på det store lerretet!

Billetter:

6. april - 18:00

forsamawaadhamza_1.jpg

For Sama Syria 2019 Regi Waad al-Kateab, Edward Watts Foto Waad al-Kateab Musikk Nainita Desai Med Sama al-Khateab, Hamza al-Khateab, Waad al-Kateab 1t39m Arabisk tale, norsk tekst

Et intimt og ærlig innblikk i den kvinnelige opplevelsen av krig.


“Sama. You’re the most beautiful thing in our life. But what a life I’ve brought you into. You didn’t choose this. Will you ever forgive me?”


I denne sterke dokumentarfilmen følger vi regissør og journalist Waad Al-Kateab over en femårs-periode i krigsherjede Aleppo. Vi får vi se henne bli forelsket, gifte seg og få barn, samtidig som en kataklysmisk konklikt pågår i økende grad rundt henne.


For Sama er et titulert kjærlighetsbrev til regissørens datter. Waad ber om både forståelse og tilgivelse for valget om å bli i byen hun og ektemannen elsker, sammen med familie og venner de ikke vil forlate. Reisen vi følger legger grunnlaget for Sama å kunne forstå de valgene foreldrene hennes gjorde. Vi får dermed oppleve historier om forferdelig tap og vonde skjebner – men også latter, håp, kjærlighet og livsglede, alt sidestilt og presentert til både seeren og Sama. Resultatet er en sterk, engasjerende og dypt rørende seeropplevelse som gir et unikt innblikk i en utenkelig situasjon.

Billetter:

20. april - 18:00

thunder road.png

Thunder Road USA 2018 Regi, manus og musikk Jim Cummings Foto Lowell A. Meyer Med Jim Cummings, Kendal Farr, Nican Robinson, Jocelyn DeBoer 1t27m Engelsk tale, norsk tekst

Et hjerteskjærende og hysterisk mesterverk av en debutfilm!


Thunder Road åpner med politibetjent Jim Arnaud (Jim Cummings) i sin mors begravelse. Tydelig ubekvem setter han i gang en anstrengt, impromptu avskjedstale som raskt forvandles til en tragikomisk opptreden der Jim gråtkvalt forsøker å gjennomføre en dans for å hedre sin mors minne, til tross for at hans medbrakte CD-spiller nekter å fungere. Den eksentriske prestasjonen skaper en kjedereaksjon blant Jims bekjente, som begynner å tvile på hans tilregnelighet. Thunder Road er en reise gjennom Jims psyke, der hans manglende evne til å prosessere sorgen blir ytterligere innviklet av hans forsøk på å sjonglere jobben som politimann og farskapet til en datter som foretrekker sin rusavhengige mor. Dette er en dypt menneskelig film om sorg, maskulinitet og farskap; en genial mørk komedie som fører med seg både tårer og latter.


I tillegg til å spille hovedpersonen, har Jim Cummings regissert, produsert og skrevet filmen, og attpåtil vært med på å lage musikken. Det skal mye til for å få et tettere grep enn dette, og det er sjeldent man ser en film med en såpass gjennomført og personlig visjon. Thunder Road har gått sin seiersgang på filmfestivaler og mottatt en rekke nominasjoner og priser på blant annet SIFF og Independent Spirit Awards, og vi ser frem til å presentere den for Trondheims filminteresserte!

Billetter:

4. mai - 18:00

90s action fest-02(1).jpg

Speed USA 1994 Regi: Jan de Bont 1t56m Engelsk tale, norsk tekst

The Rock USA 1996 Regi: Michael Bay 2t16m Engelsk tale, norsk tekst

Independence Day USA 1996 Regi: Roland Emmerich
2t34m Engelsk tale, norsk tekst

Én kveld! Tre actionfilmer! Buckle up!


Trondheim Filmklubb ønsker velkommen til en mini-filmfestival som tar 90-talls actionfilm på alvor.


90-tallet var et fantastisk tiår for actionfilmen. Den kalde krigen var over, og vi hadde fortsatt ikke opplevd 11 september. Vi var naive, dumme og glade, og actionfilmene var spektakulære og ekstravagante. Digitale spesialeffekter befant seg fortsatt i sin spede barndom, og ble kun brukt for å sette prikken over i-en – ikke lagt som et grunnlag for hele historien, slik vi ofte ser i dag.


Actionfilm, og særlig actionfilm fra 90-tallet, er en sjanger som sjelden tas seriøst. Det vil Trondheim Filmklubb gjøre noe med. Vi har valgt ut tre filmer som på ulikt vis representerer trendene i 90-tallets actionfilm. Før hver film vil det holdes en kort introduksjon som setter filmen i kontekst, både i samtiden og i filmhistorien.

Dette er filmfestivalen for alle dem som vokste opp på 90-tallet. Dette er også filmfestivalen for alle dem som IKKE vokste opp på 90-tallet, men som vil oppleve hva dette tiåret handlet om. Dette er filmfestivalen for alle dem som får høre at de har dårlig filmsmak, og som aldri har følt at favorittfilmene deres blir tatt på alvor. Dette blir «over the top,» dette blir bånn gass, dette blir GØY!


90’s Action Fest presenterer:


SPEED (1994)

I Speed møter vi to av 90-tallets store stjerner, Keanu Reeves og Sandra Bullock, i rollene som politimann og ufrivillig bussjåfør. Sammen med en gjeng livredde passasjerer, raser de gjennom Los Angeles’ gater i en rutebuss. Om bord i bussen er en bombe som eksploderer hvis speedometeret faller under 80 km/t. Dette er fart og adrenalin og pur popcorn-glede!


THE ROCK (1996)

Nicolas Cage slår seg sammen med Sean Connery for å stoppe en gruppe amerikanske elitesoldater som har okkupert fangeøya Alcatraz, og som truer med å gjennomføre et kjemisk angrep på San Francisco. Det blir ikke mer 90’s action enn dette: En spektakulær actionfilm med Cage foran kamera, regissert av Michael Bay, produsert av Don Simpson og Jerry Bruckheimer, med glimrende musikk av Hans Zimmer.


INDEPENDENCE DAY (1996)

Vi kommer ikke unna bølgen med katastrofefilmer som dukket opp mot slutten av 90-tallet, og da går vi like gjerne for filmen som satte det hele i gang. I Independence Day blir jorden invadert av romvesener som truer med å utrydde menneskeheten. Vi følger et bredt ensemble av karakterer i kampen mot romvesenene, blant annet Will Smith som jagerflypilot, Bill Pullman som den amerikanske presidenten, Jeff Goldblum som teknologisk geni, og Randy Quaid som forfyllet krigsveteran. Her går action og masseødeleggelse hånd i hånd ved bruk av riktig så imponerende praktiske effekter, forsterket av en utrolig sjarmerende rolleliste!

Billetter:

22.mai - 14:00