Styret

Vår 2022

Vegard.jpg

Vegard Egeberg

Leder

Vegard Egeberg har studert filmvitenskap ved NTNU. Nå selger han møbler på IKEA. Han har en forkjærlighet for svarte komedier, kammerspill og naturalistiske tablåer – og Tom Cruise.

Favorittregissører: Ruben Östlund, Roy Andersson, Edgar Wright, Jean-Pierre & Luc Dardenne


Favorittfilmer: Y tu mamá también, Kreuzweg, The Darjeeling Limited, Lost in Translation

Renate-1-768x756.jpg

Renate Kroken

Styremedlem

Utdannet filmviter fra NTNU, tilbringer dagene skinnelangs som overkonduktør i jernbanen, når hun ikke arrangerer events for internasjonale folk i Trondheim som ambassadør i InterNations. TV-serie-maraton-titter, hun er fast inventar på Kosmorama og Ramaskrik, med en forkjærlighet for å bli skremt av film selv om hun blir fryktelig redd.

Favorittregissører: David Fincher og Stanley Kubrick.

Favorittfilmer: Fight Club, What We Do In the Shadows, Tante Pose, Diary of a Mad Black Woman- for å nevne noen.

Leni.jpg

Leni Terese Hansen

Styremedlem

Leni er i gang med å ta en Mastergrad i Engelsk litteratur og kultur. Hun har en forkjærlighet for filmer med god karakterskildring, spektakulær kinematografi og magisk musikk. Filmer som er svært samfunnskritiske eller dypt melankolske er også av interesse. Ellers er hun også en entusiastisk tv-(maraton)titter, leser av spekulativ litteratur og selverklært nerd. 


Favorittregissør: Hayao Miyazaki


Favorittfilmer: Howl’s Moving Castle, Princess Mononoke, Battle Royale, Chungking Express, House of Flying Daggers, og Ringenes Herre-trilogien. 

26853170-10155011968966666-1765410277-o-

Morten Helland

Styremedlem

Freelance filmskaper som jobber mest med lyd, men liker også å skrive manus. Han prøver å se minst en film hver dag. Flere hvis han kan. Skriver musikk nesten hver dag (Når han ikke ser film). Og han har tydeligvis også en tendens til å se for mange filmer på festivaler etter å ha fått noen stygge brev fra kroppen og øynene sine uken etter.


Det har ikke noe å si hva slags sjanger en film er eller hvor den kommer fra.
Liker han den liker han den, men det er for det meste stil over substans.


Favorittregissører: Park Chan-Wook, Nakashima Tetsuya, Edgar Wright, Hélène Cattet & Bruno Forzani


Favorittfilmer: Oldboy (2003 såklart), Confessions, Me and Earl and the Dying Girl, Synecdoche New York, Let the Corpses Tan

Paal_edited.jpg

Pål Manshaus

Nettsideansvarlig

Har en Bachelor Informatikk fra NTNU, men har alltid hatt en brennende interesse for film. Han har ingen særegne preferanser, men elsker hvordan film kan få deg til et helt annet sted, og hvordan det generelt kan knytte sammen folk

Favorittregissører: Shane Meadows, Richard Linklater, Joachim Trier, David Lynch

Favorittfilmer: Cinema Paradiso, Riget, Everybody Wants Some!!, This Is England

Jan Arild

Jan Arild Martinsen

Styremedlem

Originalt fra Tønsberg. Studerer filmvitenskap ved NTNU. Har vært forelsket i film siden han fikk se Star Wars som 7-åring. Elsker å skrive om og diskutere film. Foretrekker ofte rik world building, det fantastiske og det dystopiske.


Favorittregissører: Denis Villeneuve, David Fincher, Joel & Ethan Coen, Quentin Tarantino, Ridley Scott, Alfonso Cuarón, Martin Scorsese, og mange fler.


Favorittfilmer: The Empire Strikes Back, The Exorcist, 12 Angry Men, Spotlight, Lord of the Rings trilogien, og mange fler.

Kristian.jpg

Kristian Bredenbeck

Styremedlem

Sarping som har flyttet til Trondheim for å studere filmvitenskap og å dyrke filminteressen. Filmsmaken er sammensatt, men han er spesielt glad i dvelende og underfortalte filmer med ambivalente karakterer og mye symbolikk. Han stortrives når han har sett en film og må bruke timer, dager eller uker på å prøve å forstå hva det var han egentlig så. 
Kristian bruker også en del tid på sine stadig skiftende hobbyer. Elektronikk, musikk, foto, spill, programmering og det som ellers skulle vekke hans nysgjerrighet. 


Favorittregissører: Michael Haneke, Ruben Østlund, Ari Aster, Yorgos Lanthimos 


Favorittfilmer: La Grande Bellezza, Wings of Desire, Florida Project, It’s a Wonderful Life

kevin_edited.jpg

Kevin Brendan Martinez Murphy

Styremedlem

Kevin har en Bachelor i engelsk og i filmvitenskap, og tar for øyeblikket en master i film- og medievitenskap ved NTNU. Han har ingen formeninger om hvilke sjangre eller type filmer som er bedre enn andre (dog han er kjent for å være dårlig anlagt til skrekkfilmer), men setter heller pris på filmer som skaper engasjement og inntrykk i han selv. Han koser seg like gjerne med en uhøytidelig komedie som han gjør med en dyster drama.


Favorittregissører: Quentin Tarantino, Wes Anderson, Patricio Guzmán


Favorittfilmer: Lord of the Rings Trilogy, Pain and Glory, Nostalgia for the Light, Good Will Hunting

alexander_edited.jpg

Alexander Bucsis

Økonomiansvarlig

Alexander er oppvokst mellom Norge, England og Canada. Han har vært filminteressert siden barndom, hvor han kunne skryte av en imponerende samling av VHS-kassetter. Som tenåring ble hans syn på, og interesse for film kraftig utvidet ved oppdagelse av The Criterion Collection, som introduserte han for navn som Ingmar Bergman, Jean-Luc Godard og Andrei Tarkovsky. Siden den tid har interessen for mere esoteriske og nisje filmer bare vokst, men han kan fortsatt finne glede i en god sjangerfilm eller dårlig B-film. Han er både utdannet og jobber innen økonomi.


Favorittregissører: Stanley Kubrick, Ingmar Bergman, Luis Buñuel, Michael Haneke, Paul Thomas Anderson, Aki Kaurismäki


Favorittfilmer: Persona, Eraserhead, Vivre Sa Vie, Mirror, Berlin Alexanderplatz, Barry Lyndon, Come And See

 

Være med?

Vi tar opp nye styremedlemmer med jevne mellomrom. Utlysninger legges ut her og på Facebook.
Arbeidsoppgavene inkluderer blant annet:

  • Møtevirksomhet en gang i uka

  • Utvalg av film og booking

  • Filmvisninger: ta mot gjester, ha innledning eller teknisk ansvar

  • Quiz: lage quiz og hjelpe til med avvikling

Det er en fordel om du har erfaring med noen av disse arbeidsoppgavene fra før, men det er ikke et krav.

Send oss en mail der du forteller litt om deg selv, hva du har gjort tidligere og hvorfor du vil være med.  Har du spørsmål eller noe du lurer på, kan du selvfølgelig også sende oss en uforpliktende mail:

post@trondheim-filmklubb.no

tfk banner.png