top of page

Morten om Synecdoche, New York

“Filmen er den samme hver gang, men jeg er et forskjellige menneske hver gang jeg ser den.”

Første gang jeg så den forstod jeg den ikke helt ... men et eller annet inni meg gjorde.


Andre gang jeg så den ga alt mye mer mening og jeg kunne se filmen for det den var når jeg visste hele bildet, men andre gang jeg ser rulleteksten forstår jeg at jeg ikke har hele bildet i det hele tatt.


Tredje gang jeg ser den legger jeg merke til detaljer jeg ikke har gjort før.


Fjerde gang jeg ser den føler jeg noe jeg ikke har gjort før.


Femte gang tenker jeg på filmen på en helt annen måte.


Filmen er den samme hver gang, men jeg er et forskjellige menneske hver gang jeg ser den, og det er det som er magien med denne filmen. For verden er den samme for alle, men annerledes avhengig av hvem du er akkurat når du er. Synecdoche,NewYork er alt du vil unngå ved å leve deg inn i en annen verden i kinomørket, men samtidig en stemme som sier: “Verden er stor,og du er bare et lite menneske — men det er jeg og."


Se Synecdoche, New York på Cinemateket onsdag 1. februar. Les mer og kjøp billetter.

34 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page