top of page

Jan Arild om Brazil

Det er få som klarer å balansere sylskarp satire og samfunnskritikk med humor så bra som Terry Gilliam, og han gjør det bedre enn noen andre i Brazil.

Jeg kom sent til denne filmen, men når jeg først tok meg tid til å se den var jeg betatt fra første øyeblikk. De imponerende kulissene er ikke bare med på bygge opp filmens dystopiske verden, men også en stor del av filmens komiske portrett av desperasjon og konformitet.


Jeg har tidligere fått satt opp Jacob’s Ladder og Mad God på programmet vårt, og det var felles styremedlem Kristian som gav meg ideen om å følge det opp med Brazil – en slags kinematisk mareritt-trilogi, om du vil.


Som med de foregående visningene mine, er jeg sikker på at Terry Gilliam sitt mesterstykke gjør seg aller best på kino, og jeg håper på full sal og god stemning!

18 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page