top of page

Brazil: Anbefaling av lignende filmer

Brazil er det beste - og morsomste - eksempelet på Kafkaesque. Men det er ikke den eneste filmen som leker seg med tematikken. Her er fem cinematiske mareritt vi kan varmt anbefale.


Mad God:

Phil Tippett sitt stop-motion mesterstykke er et absurd mareritt som vekker assosiasjoner til verdenskrigene og folkemord. Navnløse soldater senkes ned i et slags Dantes Inferno. Monstre og formløse skapninger blir torturert og jobbet ihjel. En unik film det oser kreativitet av.


Eyes Wide Shut:

Stanley Kubrick sin siste film presenterer en mystisk okkult verden rett under overflaten, drevet frem av en seksuell motivasjon som er både fascinerende og frustrerende å bevitne.


After Hours:

Martin Scorsese leker seg med stil og sjanger i denne 80-talls satiren, del av den såkalte “yuppie nightmare cycle” undersjangeren. Paul Hackett lever et kjedelig A4 liv, men i et fåmælt forsøk på å oppleve noe spennende, ender han opp et offer for New Yorks mørke marerittaktige natteliv.


Jacob’s Ladder:

Jacob er en postmann som forsøker å leve et normalt liv, men hans fortid som soldat i Vietnamkrigen etterfølger han som et levende mareritt. Snart viskes linjene mellom virkelig og drøm ut, og han begynner å tvile på hvem eller hva han kan stole på.


Enemy:

Denis Villeneuve sin fabelaktige stil og Jake Gyllenhaal sitt utrolige skuespill kommer godt frem i denne surrealistiske thrilleren om en professor som oppdager en skuespiller som er prikk lik han selv - hans individualitet utfordres, og er med på avdekke mørke hemmeligheter.

35 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page