top of page
Mustang (2015)
Mustang (2015)

ons. 03. mai

|

Cinemateket Trondheim

Mustang (2015)

I Tyrkias svar på The Virgin Suicides, kjemper fem trassige og livsbejaende søstre for sin egen frihet.

Tid og sted

03. mai 2023, 18:00 – 19:45

Cinemateket Trondheim, Kjøpmannsgata 48, 7011 Trondheim, Norway

Om arrangementet

Gratis for filmklubbmedlemmer

Dette er en gratis spesialvisning for deg som har medlemskap i en filmklubb. Fribillett kan hentes ut på ticketco. Du må kunne vise frem gyldig medlemskapkort for Trondheim Filmklubb eller en annen filmklubb.

Er du ikke medlem fra før, kan du kjøpe medlemskap for 100 kr. Billetten er inkludert i medlemskapet, og du trenger ikke ta ut ekstra billett.

Om filmen

Fem søstre vokser opp på den tyrkiske landsbygda sammen med sin konservative onkel og bestemor. Når de blir observert i uskyldig lek med lokale gutter på stranda, blir de beskyldt for usømmelig oppførsel, og hjemmet deres forvandles til et fengsel. Jentene blir hold hjemme fra skolen, blir kledd i konservative klær, og snart arrangeres det ekteskap for flere av dem. Søstrene er imidlertid fast bestemt på å ikke miste friheten, og de begynner å kjempe tilbake.

Til tross for den mørke tematikken, er dette en film fylt med livsgnist, sjarm og håp. I møtet med underkuelsen, er de fem søstrene trassige, rebelske og livsbejaende, og man kan ikke annet enn å la seg inspirere av deres vilje til å leve livet til det fulle.

Filmen er vakker og poetisk i uttrykket, med musikk av australske Warren Ellis (fra Nick Cave and the Bad Seeds). Den har blitt omtalt som Tyrkias svar på The Virgin Suicides (Sofia Coppola, 1999), mens regissøren selv, debutant Deniz Gamze Ergüven, har kalt den Escape from Alcatraz – med kjoler. Uansett hva du velger å sammenligne den med, er dette en enestående og medrivende film om fem kvinners kamp for selvbestemmelse og frihet.

1t 37m

Tyrkisk tale, engelsk tekst

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=r_JXyi1EGJk

Billetter kjøper du på TicketCo.

Medlemsbillett: 50 kr

Medlemskap inkl. billett: 100 kr

Er du medlem i Trondheim Filmklubb?

For å kunne se filmer i Trondheim Filmklubb, må man ha medlemskort. Medlemskortet koster 100 kr, og gjelder for et semester (vår/høst). Hvis du ikke har medlemskort for inneværende semester, velger du "Medlemskap inkl. billett" når du kjøper billett. Første filmklubbfilm er inkludert i prisen. Kortet gjelder også i de fleste andre filmklubber tilknyttet Norsk filmklubbforbund, og gir deg i tillegg rabatt på Cinemateket Trondheims ordinære visninger. Tapt kort erstattes ikke.

Del dette arrangementet

bottom of page