top of page
2000's Horror Fest: Scary Movie
2000's Horror Fest: Scary Movie

lør. 07. okt.

|

Cinemateket Trondheim

2000's Horror Fest: Scary Movie

Scary Movie representerer skrekkomedie og parodifilm i vårt 2000’s Horror Fest-program.

Tid og sted

07. okt. 2023, 21:00 – 22:30

Cinemateket Trondheim, Kjøpmannsgata 48, 7011 Trondheim, Norge

Om arrangementet

Scary Movie følger 90-talls formelen for skrekkfilmer hvor tenåringer (spilt av snart trettiåringer) en etter en blir drept av en mystisk morder. Det er egentlig ikke så mye mer plott enn det for å være ærlig. Filmen har mye mer lyst til å gjøre narr av 90-talls filmer og bombardere deg med tørr humor enn å fortelle en skummel og emosjonell historie. Ikke at den feiler på det heller da...

Scary Movie kom ut i 2000 og lagde et skille mellom 90-tallet og 00-tallet. Den sier adjø til og gjør narr av 90-tallsfilmer samtidig som den starter trenden med parodifilm (Som skiller seg fra spoof-filmer som også oppstod samtidig) årene fremover. Filmen var ikke den første skrekkomedien til å gjøre narr av populærkultur, men fordi alle hadde tilgang til filmkameraer hjemme nå, og forskjellige platformer å nå ut til et større publikum på internett, kunne hvem som helst kaste seg på bølgen med å parodiere filmer alle hadde sett. I motsetning til de andre Movie-filmene (spoof-filmene jeg snakket om i forrige parantes) er Scary Movie vellagd og leverer mye visuell humor som har tålt tidens tann selv om den nå er over 20 år gammel.

Starter du en drikkelek hvor du tar en slurk hver gang noen gjør narr av en kjent skrekkfilmtrope blir du innlagt på sykehus før åpningsscenen er over. Gjør deg klar for 1000 vitser på 90 minutter og en god del filmhistorisk innsikt gjort mye tydeligere to tiår senere.

Scary Movie representerer skrekkomedie og parodifilm i vårt 2000’s Horror Fest-program. Mer info og dypdykk i sjangrene finner du i tekster vi legger ut i løpet av semesteret frem til festivalstart.

Engelsk tale, utekstet 1t28m

Kjøp billett.

HORROR FEST-PASS

Kjøp fest-pass for 198 kr, og bruk det til å hente ut billetter til alle seks filmene:

Horror Fest-pass (ticketco.events)

OBS:

  • Passet alene gir deg ikke inngang på filmene. Du må bruke det til å hente ut enkeltbilletter.
  • Passet fjernes fra salg når det begynner å bli utsolgt på enkeltvisningene

Del dette arrangementet

bottom of page