top of page
2000's Horror Fest: [REC]
2000's Horror Fest: [REC]

søn. 08. okt.

|

Cinemateket Trondheim

2000's Horror Fest: [REC]

REC representerer found footage og zombiefilm i vårt 2000’s Horror Fest-program.

Tid og sted

08. okt. 2023, 17:45 – 19:15

Cinemateket Trondheim, Kjøpmannsgata 48, 7011 Trondheim, Norge

Om arrangementet

Et TV-team i Spania følger en gruppe brannkonstabler om natten for å lage en episode til programmet While You’re Sleeping. Det som virker som en kjedelig kveld og kanskje en fiasko av en episode endrer seg når de får bli med konstablene til et leilighetskompleks hvor de har fått beskjed om at det er en dame som er låst inne. Når de møter opp blir de angrepet av damen som virker rabiat. De får håndtert damen og forsøker å forlate leilighetskomplekset, men får vite at bygget er stengt fordi det kan være fare for at et virus der inne skal spre seg, og TV-teamet får i løpet av natten nok materiale til episoden sin – om de kommer seg ut i live.

De fleste zombiefilmer du kjenner tar seg selv mindre seriøst, eller så er de komedier tvers gjennom. Det virker som filmskapere har forstått at å gjøre zombiefilmer genuint skumle er vanskelig, og velger dermed å gjøre dem mindre seriøse, men likevel med masse zombiedrap og drama. Det REC gjorde annerledes var å spleise zombiefilmen med found footage som gjorde at DU nå er en av de som forsøker å overleve blant zombier som løper etter DEG. Karakterene har her også en mye bedre grunn til å fortsette å filme enn i annen found footage fordi de prøver å lage en god episode ut av noe som virket som en tomhendt reise hjem. Zombiene har også en mer effektiv plassering i filmen fordi det bare er folk fra leilighetskomplekset du blir kjent med som ender opp med å springe etter deg senere. Noe som gjør alt mer personlig for karakterene og publikum.

REC var en uforventet suksess, men har nå blitt en klassiker innen skrekksjangeren. Både som zombiefilm og found footage, og ikke minst en viktig bit i Spanias filmhistorie.

REC representerer found footage og zombiefilm i vårt 2000’s Horror Fest-program. Mer info og dypdykk i sjangrene finner du i tekster vi legger ut i løpet av semesteret frem til festivalstart.

1t19m Spansk tale, engelsk tekst

Kjøp billett.

HORROR FEST-PASS

Kjøp fest-pass for 198 kr, og bruk det til å hente ut billetter til alle seks filmene:

Horror Fest-pass (ticketco.events)

OBS:

  • Passet alene gir deg ikke inngang på filmene. Du må bruke det til å hente ut enkeltbilletter.
  • Passet fjernes fra salg når det begynner å bli utsolgt på enkeltvisningene

Del dette arrangementet

bottom of page