top of page
2000's Horror Fest: Martyrs
2000's Horror Fest: Martyrs

lør. 07. okt.

|

Cinemateket Trondheim

2000's Horror Fest: Martyrs

Martyrs representerer fransk ekstremfilm i vårt 2000’s Horror Fest-program.

Tid og sted

07. okt. 2023, 18:00 – 19:45

Cinemateket Trondheim, Kjøpmannsgata 48, 7011 Trondheim, Norge

Om arrangementet

Som barn ble Lucie kidnappet og torturert. Filmen starter med at hun allerede har klart å rømme fra fangenskap, og har nå blitt tatt imot av et barnehjem som huser andre ofre av forskjellige hendelser. På barnehjemmet er det eneste mennesket som klarer å få kontakt med Lucie, Anna, et annet barn som har vært offer for en annen hendelse. 15 minutter ut i filmen hopper vi 15 år frem i tid, og mer enn det vil vi ikke si...

Frankrikes bidrag til skrekkfilmen på 2000-tallet var filmer som skulle være ekle fremfor å være skumle. Dette er ikke filmer som nødvendigvis gir deg mareritt, men kryper under huden din som en parasitt og blir der med deg resten av livet. Martyrs er inget unntak, tvert imot er det kanskje det beste eksemplet på slike filmer som er så effektive at du bare ønsker å se dem én gang. Det Martyrs gjør veldig positivt annerledes fra andre franske ekstremfilmer er at den ikke bare sjokkerer deg med voldelige bilder og idéer, men diskuterer hvorfor man skal ha det vondt i livet og hvilken nytte det har. Regissør Pascal Laugier gikk gjennom en gigantisk depressiv periode når han skrev manuset, og du kan føle håpløsheten hans i historien. Likevel finner du menneskelighet i forholdet mellom Lucie og Anna som blir det ene håpet du kan holde deg fast i gjennom filmen.

Martyrs har en uendelig diskuterbar slutt som, av alle sterke inntrykk du tar med deg etter filmen, vil være det som sitter lengst i tankene dine årevis senere. Vi håper alle vil gi denne filmen en sjanse, men forstår fullt og helt hvorfor noen hopper av før den er ferdig. Ønsker du å gjøre egen research før filmen anbefaler vi å ikke se noen trailere eller videoer på youtube om den, da de fleste bare er korte recaps av hele historien som spoiler mye uten å si noe nyttig.

Martyrs representerer fransk ekstremfilm i vårt 2000’s Horror Fest-program. Mer info og dypdykk i sjangrene finner du i tekster vi legger ut i løpet av semesteret frem til festivalstart.

Fransk tale, engelsk tekst 1t40m

Kjøp billett.

HORROR FEST-PASS

Kjøp fest-pass for 198 kr, og bruk det til å hente ut billetter til alle seks filmene:

Horror Fest-pass (ticketco.events)

OBS:

  • Passet alene gir deg ikke inngang på filmene. Du må bruke det til å hente ut enkeltbilletter.
  • Passet fjernes fra salg når det begynner å bli utsolgt på enkeltvisningene

Del dette arrangementet

bottom of page