top of page
2000's Horror Fest: Jennifer's Body
2000's Horror Fest: Jennifer's Body

søn. 08. okt.

|

Cinemateket Trondheim

2000's Horror Fest: Jennifer's Body

Jennifer’s Body representerer det 2000-tallet IKKE representerer i vårt 2000’s Horror Fest-program. Nemlig kvinnelige stemmer i filmbransjen.

Tid og sted

08. okt. 2023, 20:30 – 09. okt. 2023, 22:20

Cinemateket Trondheim, Kjøpmannsgata 48, 7011 Trondheim, Norge

Om arrangementet

Jennifer (Megan Fox) er en cheerleader som etter å ha hatt et sammenstøt med et band, kommer tilbake som ond, og ikke bare high school-ond. Hun bruker deretter tiden sin på high school til å spise guttene på skolen en etter en. Klarer bestevenninnen hennes Needy (Amanda Seyfried) å stoppe henne før hun tar gutten hun er glad i?

Jennifer’s Body ble veldig feiltolket da den kom ut på grunn av markedsføringens fokus på den “sexy fristerinnen” Megan Fox (som det står beskrevet på DVD-coveret). Regi og manusforfatterne (som begge er kvinnelige) ville lage en feministisk skrekkomedie som utfordret den mannsdominerte sjangeren av 2000-talls skrekk. Det er kun en håndfull skrekkfilmer fra tiåret som er regissert av kvinner, og dessverre er ikke særlig mange av disse gode heller. Så når Oscar-vinner for beste manus (Juno, 2007), Diablo Cody, ville skrive Jennifer’s Body er det bare dumt at filmen fikk så forskrudd publikumsforventning. Feil gjeng møtte opp for å se filmen og ga den ufortjent dårlig rykte.

I nyere tid har filmen fått kult-status og flere ser filmen slik de opprinnelig ønsket at den skulle bli mottatt. Vi vil gi Trondheims-publikummet en sjanse til å se filmen i rett kontekst med god lyd og bilde, og ønsker gjerne velkommen til de som har sett den, men ikke likte den da den kom ut. Med dette så sier det seg kanskje selv at vi oppfordrer alle til å unngå den offisielle markedsføringen til filmen, og stoler på at vi skal gi filmen den markedsføringen den fortjener. Det vi kan anbefale er å se nyere intervju med filmskaperne og Megan Fox som snakker om filmen.

Jennifer’s Body representerer det 2000-tallet IKKE representerer i vårt 2000’s Horror Fest-program. Nemlig kvinnelige stemmer i filmbransjen. Mer info og dypdykk i sjangrene finner du i tekster vi legger ut i løpet av semesteret frem til festivalstart.

1t47m Engelsk tale, utekstet

Kjøp billett.

HORROR FEST-PASS

Kjøp fest-pass for 198 kr, og bruk det til å hente ut billetter til alle seks filmene:

Horror Fest-pass (ticketco.events)

OBS:

  • Passet alene gir deg ikke inngang på filmene. Du må bruke det til å hente ut enkeltbilletter.
  • Passet fjernes fra salg når det begynner å bli utsolgt på enkeltvisningene

Del dette arrangementet

bottom of page