top of page
2000's Horror Fest: The Ring
2000's Horror Fest: The Ring

Sat, 07 Oct

|

Cinemateket Trondheim

2000's Horror Fest: The Ring

The Ring representerer amerikanske remaker og japansk, saktegående skrekk i vårt 2000’s Horror Fest-program.

Time & Location

07 Oct 2023, 15:30 – 17:25

Cinemateket Trondheim, Kjøpmannsgata 48, 7011 Trondheim, Norge

About the event

Det oppstår rykter om at folk dør syv dager etter å ha sett en videokassett. Nyhetsreporter Rachel Keller (Naomi Watts) er skeptisk til historien, men blir nysgjerrig når flere tenåringer dør på mystisk vis etter å skal ha sett en slik VHS. Hun begir seg ut på å teste myten selv og ser videokassetten. Etter å ha sett den ringer telefonen hvor en stemme annonserer hennes død om syv dager, og det er syv dager hun får på å løse mysteriet før hun faller som neste offer.

The Ring er en klassisk japansk skrekkhistorie som har blitt adaptert og remaket flere ganger og fått mange oppfølgere og spin-offs. Det som diskuterbart er den beste versjonen av filmen er Gore Verbinskis remake fra 2002. Han hadde tidligere bare lagd film om mus og meksikanere, men ble for alvor satt på kartet etter The Ring, like før han begynte med Pirates of the Caribbean-filmene. USA er kjent for å remake utenlandsk film og sine egne gamle skrekkfilmer. Det som gjør at The Ring skiller seg ut er at historien er amerikanisert, men det er gjort nok stilgrep til at den kan oppleves som de gamle, saktegående 90-talls skrekkfilmene fra Japan som remakene vanligvis ville unngått for det vestlige publikum. Du får dermed en god blanding av begge som lager et nytt produkt ut av eksisterende sjangertrekk.

The Ring representerer amerikanske remaker og japansk, saktegående skrekk i vårt 2000’s Horror Fest-program. Mer info og dypdykk i sjangrene finner du i tekster vi legger ut i løpet av semesteret frem til festivalstart.

1t55m Engelsk tale, utekstet

Kjøp billett

HORROR FEST-PASS

Kjøp fest-pass for 198 kr, og bruk det til å hente ut billetter til alle seks filmene:

Horror Fest-pass (ticketco.events)

OBS:

  • Passet alene gir deg ikke inngang på filmene. Du må bruke det til å hente ut enkeltbilletter.
  • Passet fjernes fra salg når det begynner å bli utsolgt på enkeltvisningene

Share this event

bottom of page