Høst 2020

Kommende visninger

Du finner lenke til alle visninger på Facebook-siden vår, hvor du også får kjøpt billett: Trondheim Filmklubb på Facebook

Aniara - 28. oktober

Traileren til Aniara kan gi inntrykk av å være Titanic i verdensrommet, men dette er en film med helt andre ambisjoner. Den gir assosiasjoner til filmer som 2001: En romodysse, Wall:E og Sunshine. Aniara var i utgangspunktet et episk dikt skrevet i 1956, som også vant Nobels litteraturpris i 1974. Dette har resultert i en science-fictionfilm laget fra et unikt svenskt og nordisk perspektiv. Filmen handler om romskipet Aniara som er på vei fra en døende jord til en koloni på mars. På veien havner skipet ute av kurs og blir sendt på en eviglang reise gjennom verdensrommet.

Nordisk science-fictionfilm, er sjelden vare. Med unntak som kultklassikeren Blindpassasjer er dette en sjanger som oftest blir overlatt til store amerikanske studio. Bruken av spesialeffekter er begrenset men god, mens kulissene går igjen. Siden handlingen foregår på et romskip kan man forstå de litt enformige omgivelsen, og settingen blir benyttet på en måte som forsterker klaustrofobien en slik reise ville skapt. Estetikken kan også minne om en science-fiction verden satt sammen på IKEA, som passer godt med opphavslandet.

Kjøp billett

Roar - 11. november

Roar handler om en familie som sloss for å overleve i et feriehus i Afrika når de blir terrorisert av løvene som bor der. Det som gjør Roar til en av de mest spektakulære filmene i historien er at filmskaperne trodde at å lage film med 150 utrente løver var en god idè. Ingen dyr ble skadet under innspillingen, men 70 skuespillere og medlemmer av filmcrewet ble. Mye (hvis ikke alt) av blodet du ser er like ekte som frykten til skuespillerne som innser at de burde bytte manager.

Filmen er laget av mange som tidligere, og senere, har laget klassiske filmer. Noel Marshall har produsert The Exorcist. Jan de Bont filmet Die Hard, bare 6 år etter han ble skalpert i denne filmen, og Tippi Hedren er kjent fra Hitchcocks The Birds. Mange klassikere, men ingen like minneverdig som Roar. Det finnes ingen annen film som den, og det kommer aldri til å bli flere heller.

Jodorowsky's Dune - 25. november

Jodorowsky’s Dune er historien om den beste filmen som aldri ble laget. Denne fascinerende dokumentaren fra 2013 viser hva den chilenske eksperimentelle filmskaperen Alejandro Jodorowsky hadde planlagt å gjøre med Frank Herbert sin klassiker, og hvor mye dens omfattende pre-produksjon sannsynligvis påvirket Hollywood i årene som fulgte. En perfekt oppvarming til Denis Villeneuve sin kommende filmatisering.

Trondheim Filmklubb