Filming Location

Vår 2021

IMG_1187.jpg

Du finner lenke til alle visninger på Facebook-siden vår, hvor du også får kjøpt billett: Trondheim Filmklubb på Facebook

Ptit Quinquin.jpg

P’tit Quinquin Frankrike 2014 Regi & manus Bruno Dumont Foto Guillaume Deffontaines Med Alane Delhaye, Lucy Caron, Bernard Pruvost 206 min Blu-ray Fransk tale, engelsk tekst

På den franske landsbygda blir et hodeløst lik funnet i rumpa på en død ku. Scenen er satt for tidenes rareste krimfortelling. Etterforskningen ledes av Van der Weyden, en gretten og inkompetent politikaptein med fremtredende tics. Sammen med assistenten Carpentier, raser han rundt på smale grusveier i en håpløs jakt på den skyldige. Etterforskningen blir både fulgt og forstyrret av en gjeng nysgjerrige barn, ledet av filmens tittelkarakter Quinquin.

P’tit Quinquin er fylt til randen med merkelige og uforglemmelige personligheter. Foran kameraet finner vi stort sett stedslokale folk uten tidligere skuespillererfaring, og filmskaper Bruno Dumont har brukt dette som utgangspunkt for å dyrke frem et fantastisk karaktergalleri. Den distanserte og tålmodige fremstillingen av karakterene skaper assosiasjoner til Roy Andersson, men P’tit Quinquin har en mer direkte uttalt humor enn det vi finner i Anderssons filmer.

Filmen har blitt beskrevet som en farse med pokerfjes. Den er hysterisk og absurd, men samtidig svært nøktern. P’tit Quinquin ble opprinnelig laget som en TV-serie i fire episoder, men finnes også som film. Vi viser filmutgaven.

Kjøp billetter

Onsdag 21.04. kl 18.00

20th Century Women.jpg

20th Century Women USA 2016 Regi & manus Mike Mills Foto Sean Porter Musikk Roger Neill Med Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig 119 min Blu-ray Engelsk tale, norsk tekst

“Don’t you need a man to raise a man?”

“No, I don’t think so.”

Tenåringen Jamie (Lucas Jade Zumann) vokser opp i Santa Barbara med sin viljesterke alenemor Dorothea (Annette Bening) på slutten av 70-tallet, en tid sterkt preget av kulturelle forandringer. Påvirket av disse forandringene kjenner Dorothea på frykten for å ikke være nok for sønnen. Hun bestemmer seg dermed for å rekruttere den rødhårede, punk-entusiastiske fotografen og feministen Abbie (Greta Gerwig), og Jamies deprimerte, kunnskapsrike og promiskuøse barndomsvenn Julie (Elle Fanning), til å bistå i oppdragelsen.

20th Century Women er en coming-of-age film fortalt retrospektivt av en voksen Jamie. Vi lærer raskt at rullebrett, punk, tung feministisk litteratur og gode samtaler utgjør sentrale komponenter i enhver tenåringsgutts oppdragelse. Gjennom en karakterdrevet formidling byr dette på et reflekterende og humoristisk perspektiv på ens oppvekst og nære relasjoner, samt en sympatisk fremvisning av komplekse kvinner på forskjellige stadier i livet.

20th Century Women er et hjertenært kjærlighetsbrev til de menneskene som bevisst og ubevisst har bidratt til ens oppdragelse på godt og vondt.

Billetter

Onsdag 28.04. kl 18.00

Man With a Movie Camera.jpg

Chelovek s kino-apparatom Sovjetunionen 1929 Regi & manus Dziga Vertov Foto Mikhail Kaufman Med Mikhail Kaufman 68 min Blu-ray Russiske mellomtekster, engelske undertekster.

Man With a Movie Camera er en eksperimentell stumfilm fra 1929, og regnes som et hovedverk i russisk filmhistorie. Vi følger en mann som reiser rundt og dokumenterer hverdagslivet i storbyen, men utover dette har filmen hverken skuespillere, faste karakterer, mellomtekster eller narrativ handling. Her formidles alt gjennom rytmisk klipping og kinematografi. Resultatet er et vakkert og poetisk portrett av livet i Sovjetunionen.

Man With a Movie Camera er et spennende utgangspunkt for en stumfilmkonsert. Fraværet av et tydelig narrativ gjør at filmens emosjonelle mening oppstår i møtet med musikken. Dette er en film som prioriterer form over innhold, og den rytmiske klippingen trekker assosiasjonene mot estetikken i vår tids musikkvideo. Derfor føltes det naturlig å utfordre en DJ til å lydlegge filmen.

DJ Juri Gagarin har spilt på fester, klubber, festivaler, radio og raves i 20 år, men denne kvelden tar han med seg DJ-pulten til Cinemateket. Han har en forkjærlighet for soul, jazz, rap, disko og techno. Vi har gitt ham frie tøyler til å tolke filmen som han vil, og alt ligger til rette for et helt unikt møte mellom film og musikk.

Billetter

Onsdag 12.05. kl 18.00