Våren 2020

Vegard Egeberg

Leder

Vegard Egeberg har studert filmvitenskap ved NTNU. Nå selger han møbler på IKEA. Han har en forkjærlighet for svarte komedier, kammerspill og naturalistiske tablåer – og Tom Cruise.

Favorittregissører: Ruben Östlund, Roy Andersson, Ulrich Seidl, Jean-Pierre & Luc Dardenne

Favorittfilmer: Y tu mamá también, Kreuzweg, The Darjeeling Limited, Lost in Translation

Renate Kroken

Styremedlem

Utdannet filmviter fra NTNU, tilbringer dagene skinnelangs som overkonduktør i jernbanen, når hun ikke arrangerer events for internasjonale folk i Trondheim som ambassadør i InterNations. TV-serie-maraton-titter, hun er fast inventar på Kosmorama og Ramaskrik, med en forkjærlighet for å bli skremt av film selv om hun blir fryktelig redd.

Favorittregissører: David Fincher og Stanley Kubrick.

Favorittfilmer: Fight Club, What We Do in the Shadows, Tante Pose, Diary of a Mad Black Woman- for å nevne noen.

Mia Brathagen Lie

SoMe-ansvarlig

22 år fra Bærum. Har en bachelor i psykologi fra Lillehammer og studerer nå master i psykologi ved NTNU. Ser film i hvilken som helst sjanger så lenge den er bra, men har en tendens til å like dystre, rolige og visuelt slående filmer.

Favorittregissører: Hayao Miyazaki, Wes Anderson, Denis Villeneuve, Christopher Nolan

Favorittfilmer: Spirited Away, Requiem for a Dream, Lost in Translation

Pål Manshaus

Styremedlem

Studerer Informatikk ved NTNU, men har alltid hatt en brennende interesse for film. Han har ingen særegne preferanser, men elsker hvordan film kan få deg til et helt annet sted, og hvordan det generelt kan knytte folk sammen.

Favorittregissører: Shane Meadows, Richard Linklater, Joachim Trier, David Lynch, Wes Anderson

Favorittfilmer: Cinema Paradiso, Riget, Everybody Wants Some!!, This Is England

Robert Brembo Ottem

Nettansvarlig

Filmnerd og statsviter. Har en spesiell interesse for science-fiction og øst-europeisk film - kombinasjon av de to er ideell. Liker filmer som gir innsikt i en tidligere ukjent verden, eller gir et unikt perspektiv på en dagligdags situasjon.

Favorittregisører: Stanley Kubrick, Ridley Scott, Denis Villeneuve, Steve McQueen

Favorittfilmer: Under the Skin, 2001: A Space Odyssey, Shame, You Where Never Really There, De nærmeste

Jan Arild Martinsen

Styremedlem

Originalt fra Tønsberg. Studerer filmvitenskap ved NTNU. Har vært forelsket i film siden han fikk se Star Wars som 7-åring. Elsker å skrive om og diskutere film. Foretrekker ofte rik world building, det fantastiske og det dystopiske.

Favorittregissører: Denis Villeneuve, David Fincher, Fritz Lang, Francis Ford Coppola

Favorittfilmer: The Empire Strikes Back, 12 Angry Men, Lord of the Rings, Alien / Aliens, Whiplash, Blade Runner 2049, Seven, Inglourious Basterds

Katarzyna Gasiorek

Økonomiansvarlig

Katarzyna har en mastergrad i internasjonalt næringsliv. Hun interesser seg for skandinavisk film og liker å reise.

Favorittregissører: Lukas Moodysson, Susanne Bier, Thomas Vinterberg, Jan Machulski, Pedro Almodovar

Favorittfilmer: 101 Reykjavik, Elsker dig for evigt

Leni Terese Hansen

Styremedlem

Leni er i gang med en Mastergrad i Engelsk litteratur og kultur. Hun har en forkjærlighet for filmer med god karakterskildring, spektakulær kinematografi og magisk musikk. Filmer som er svært samfunnskritiske eller dypt melankolske er også av interesse. Ellers er hun en entusiastisk tv-(maraton)titter, leser av spekulativ litteratur og selverklært nerd.

Favoritt regissør: Hayao Miyazaki
Favorittfilmer: Battle Royale, Chungking Express, House of Flying Daggers, Ringenes Herre-trilogien.

Ingrid Karoline Karlsen

Styremedlem

Ingrid er førsteårsstudent som tar bachelorgrad i Filmvitenskap på NTNU. Hun lar seg stadig fortrylle av variert historiefortelling i filmmediet. Hun har en forkjærlighet for komplekse karakterer, humor, absurditet og animasjon, men er ellers en altetende entusiast som sjeldent takker nei til filmkvelder.

Favorittregissører: Stanley Kubrick, Francis Ford Coppola, Ingmar Bergman, Hayao Miyazaki

Favorittfilmer: Flåklypa Grand Prix, Mulholland Drive, 12 Angry Men, Apocalypse Now, November

Morten Helland

Teknisk ansvarlig

Freelance filmskaper som jobber mest med lyd og musikk, men liker også å skrive manus. Prøver å se minst en film hver dag. Flere om mulig. Det har ikke noe å si hva slags sjanger en film er eller hvor den kommer fra, men det er for det meste stil over substans.

Favorittregissører: Park Chan-Wook, Nakashima Tetsuya, Edgar Wright, Hélène Cattet & Bruno Forzani

Favorittfilmer: Oldboy (2003 såklart), Confessions, Me and Earl and the Dying Girl, Synecdoche New York, Let the Corpses Tan

Være med?

Vi tar opp nye styremedlemmer med jevne mellomrom. Utlysninger legges ut på hjemmesidene våre og i sosiale medier.

Arbeidsoppgavene inkluderer blant annet:

• Møtevirksomhet en gang i uka

• Utvelging av film

• Booking

• Skrive tekster om filmene våre

• Ta imot gjester, holde innledning og ha teknisk ansvar

• Lage quiz og hjelpe til med quiz-avvikling

Det er en fordel om du har erfaring med noen av disse arbeidsoppgavene fra før, men det er ikke et krav. Send oss en mail der du forteller litt om deg selv, hva du har gjort tidligere og hvorfor du vil være med. Også om vi ikke har lyst ut nye medlemmer.

Har du spørsmål eller noe du lurer på, kan du selvfølgelig også sende oss en uforpliktende mail: post@trondheim-filmklubb.no

Trondheim Filmklubb