Styret

Høst 2020

Vegard Egeberg

Leder

Vegard Egeberg har studert filmvitenskap ved NTNU. Nå selger han møbler på IKEA. Han har en forkjærlighet for svarte komedier, kammerspill og naturalistiske tablåer – og Tom Cruise.

Favorittregissører: Ruben Östlund, Roy Andersson, Edgar Wright, Jean-Pierre & Luc Dardenne


Favorittfilmer: Y tu mamá también, Kreuzweg, The Darjeeling Limited, Lost in Translation

Renate Kroken

Styremedlem

Utdannet filmviter fra NTNU, tilbringer dagene skinnelangs som overkonduktør i jernbanen, når hun ikke arrangerer events for internasjonale folk i Trondheim som ambassadør i InterNations. TV-serie-maraton-titter, hun er fast inventar på Kosmorama og Ramaskrik, med en forkjærlighet for å bli skremt av film selv om hun blir fryktelig redd.

Favorittregissører: David Fincher og Stanley Kubrick.

Favorittfilmer: Fight Club, What We Do In the Shadows, Tante Pose, Diary of a Mad Black Woman- for å nevne noen.

Leni Terese Hansen

Styremedlem

Leni er i gang med å ta en Mastergrad i Engelsk litteratur og kultur. Hun har en forkjærlighet for filmer med god karakterskildring, spektakulær kinematografi og magisk musikk. Filmer som er svært samfunnskritiske eller dypt melankolske er også av interesse. Ellers er hun også en entusiastisk tv-(maraton)titter, leser av spekulativ litteratur og selverklært nerd. 


Favorittregissør: Hayao Miyazaki


Favorittfilmer: Howl’s Moving Castle, Princess Mononoke, Battle Royale, Chungking Express, House of Flying Daggers, og Ringenes Herre-trilogien. 

Ingrid Karoline Karlsen

Referent

Ingrid har skrevet bachelor filmvitenskap og driver for tiden å tar breddeår i historie på Dragvoll. Hun lar seg stadig fortrylle over variert historiefortelling i filmmediet og har både interesse for klassikere og kontemporære godbiter. Når det kommer til film er hun svak for komplekse og velkomponerte karakterer, humor, rik kinematografi, absurditet og animasjon, men er ellers en altetende entusiast som sjeldent takker nei til filmkvelder.

Favorittregissører: Stanley Kubrick, Alfonso Quarón Francis Ford Coppola, David Fincher, Hayao Miyazaki og Christopher Nolan 


Favorittfilmer: Flåklypa Grand Prix, Mullholland Drive, 12 Angry Men, Apocalypse Now, Akira, Perfect Blue og There Will Be Blood

Morten Helland

Styremedlem

Freelance filmskaper som jobber mest med lyd, men liker også å skrive manus. Han prøver å se minst en film hver dag. Flere hvis han kan. Skriver musikk nesten hver dag (Når han ikke ser film). Og han har tydeligvis også en tendens til å se for mange filmer på festivaler etter å ha fått noen stygge brev fra kroppen og øynene sine uken etter.


Det har ikke noe å si hva slags sjanger en film er eller hvor den kommer fra.
Liker han den liker han den, men det er for det meste stil over substans.


Favorittregissører: Park Chan-Wook, Nakashima Tetsuya, Edgar Wright, Hélène Cattet & Bruno Forzani


Favorittfilmer: Oldboy (2003 såklart), Confessions, Me and Earl and the Dying Girl, Synecdoche New York, Let the Corpses Tan

Pål Manshaus

Styremedlem

Studerer Informatikk ved NTNU, men har alltid hatt en brennende interesse for film. Han har ingen særegne preferanser, men elsker hvordan film kan få deg til et helt annet sted, og hvordan det generelt kan knytte sammen folk

Favorittregissører: Shane Meadows, Richard Linklater, Joachim Trier, David Lynch, Wes Anderson

Favorittfilmer: Cinema Paradiso, Riget, Everybody Wants Some!!, This Is England

Robert Brembo Ottem

Nettsideansvarlig

Filmnerd og statsviter. Har en spesiell interesse for science-fiction og øst-europeiske film - kombinasjon av de to er ideell. Liker filmer som gir innsikt i en tidligere ukjent verden, eller gir et unikt perspektiv på en dagligdags situasjon. 


Favorittregisører: Stanley Kubrick, Ridley Scott, Denis Villeneuve, Steve McQueen


Favorittfilmer: Under the Skin, 2001: A Space Odyssey, Shame, You Where Never Really Here, De nærmeste

Jan Arild Martinsen

Styremedlem

Originalt fra Tønsberg. Studerer filmvitenskap ved NTNU. Har vært forelsket i film siden han fikk se Star Wars som 7-åring. Elsker å skrive om og diskutere film. Foretrekker ofte rik world building, det fantastiske og det dystopiske.


Favorittregissører: Denis Villeneuve, David Fincher, Fritz Lang, Francis Ford Coppola


Favorittfilmer: The Empire Strikes Back, 12 Angry Men, Lord of the Rings, Alien / Aliens, Whiplash, Blade Runner 2049, Seven, Inglourious Basterds

Kristian Bredenbeck

Styremedlem

Sarping som har flyttet til Trondheim for å studere filmvitenskap og å dyrke filminteressen. Filmsmaken er sammensatt, men han er spesielt glad i dvelende og underfortalte filmer med ambivalente karakterer og mye symbolikk. Han stortrives når han har sett en film og må bruke timer, dager eller uker på å prøve å forstå hva det var han egentlig så. 
Kristian bruker også en del tid på sine stadig skiftende hobbyer. Elektronikk, musikk, foto, spill, programmering og det som ellers skulle vekke hans nysgjerrighet. 


Favorittregissører: Michael Haneke, Ruben Østlund, Ari Aster, Yorgos Lanthimos 


Favorittfilmer: La Grande Bellezza, Wings of Desire, Florida Project, It’s a Wonderful Life

Effie Osei Kumi

Styremedlem

Effie har en bachelor i filmvitenskap fra NTNU, men har i tillegg litt kunnskap om religion og medisin. Hun har en interesse for body horror, animasjon og mørk komedie. Foretrekker ofte filmer med en dyster fortelling, men liker også rolige, fantastiske og hjerteskjærende filmer.


Favorittregissører: Ridley Scott, Jordan Peele, Bong Joon Ho, Hayao Miyazaki, Tim Burton


Favorittfilmer: Alien, Shawshank Redemption, Corpse Bride, Howl's Moving Castle, Perfume: The Story of a Murderer. The Prestige, The Thing, A Silent Voice.

Nikolai Vik

Styremedlem

Hortenser med bachelor i sosialt arbeid. Tar et år filmvitenskap ved NTNU. Særlig interesse for det utforskende og mediterende i film, spesielt om samtidsproblematikk.


Favorittregissører: Andrei Tarkovsky, Alfonso Cuarón, Barry Jenkins, Joel & Ethan Cohen.

Nora Fiske

Økonomiansvarlig

Studerer økonomi på BI Trondheim

 

Være med?

Vi tar opp nye styremedlemmer med jevne mellomrom. Utlysninger legges ut her og på Facebook.
Arbeidsoppgavene inkluderer blant annet:

  • Møtevirksomhet en gang i uka

  • Utvalg av film og booking

  • Filmvisninger: ta mot gjester, ha innledning eller teknisk ansvar

  • Quiz: lage quiz og hjelpe til med avvikling

Det er en fordel om du har erfaring med noen av disse arbeidsoppgavene fra før, men det er ikke et krav.

Send oss en mail der du forteller litt om deg selv, hva du har gjort tidligere og hvorfor du vil være med.  Har du spørsmål eller noe du lurer på, kan du selvfølgelig også sende oss en uforpliktende mail:

post@trondheim-filmklubb.no

 

Trondheim Filmklubb

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram